Chilipoked Pokebowl

Ingredienser 4 pers.

  • 250 g sushi ris
  • 2 ss mirin
  • ½ tsk salt
  • 200 g laks i tynne skiver
  • 100 g lettkokte edamame bønner
  • 100 g sjøgress salat
  • 1 st vårløk i tynne skiver
  • 1 st avokado skivet
  • 4 ss ristede sesamfrø
  • 4 ss sprøstekt løk
  • MO’s Rød Chili Majones

Marinade

  • 1 1/2 ss finrevet ingefær
  • 1 dl ferskpresset limejuice
  • 1 ½ dl japansk soya
  • ½ dl mirin
  • ½ dl sesamolje

Sånn her gjør du

Marinade:

Bland alle ingredienser til marinaden.

Laks:

Skjær laksen i skiver eller i terninger og hell marinaden over.

Ris:

Skyll og kok risen med salt etter anvisning på pakningen. Ta bort fra platen og smak til risen med mirin. La kjøle til risen er lun.

Servering:

Legg risen i en bolle, og dander resten av ingrediensene på risen. Strø over ristede sesamfrø, sprøstekt løk og topp med MO’s Rød Chili Majones.