Okonomiyaki med MO’s Røkt Hvitløksmajones

En superdigg Japansk pannekake der man som regel bruker det man har hjemme. Selve navnet kommer fra japanske ”okonomi ” = det man liker og ”yaki” = grille/steke. Her kan du bruker litt hva du har hjemme, men vi anbefaler at du prøver denne for en umamiopplevelse utover det vanlige =)

Ingredienser 4 pers.

  • 4 dl hvetemel
  • 4 dl dashi (ev lys kyllingbuljong eller vann)
  • 4 egg
  • 1 tsk bakepulver
  • Salt

Fyll:

  • 300g hvitkål
  • 50g bønnespirer
  • 100g shitake sopp
  • 2st vårløk
  • 1pkt skivet bacon

Topping:

  • Okonomiyakisaus (finnes på asiatiske butikker)
  • MO’s Røkt Hvitløksmajones

Valgfritt, men sterkt anbefalt er;

  • Katsuobushi (tørket bonito flakes)
  • Benishoga (rød syltet ingefær)
  • Aonori (tørket sjøgress flakes)

Sånn her gjør du

Bland ingrediensene i en stor bolle. Røren skal vare litt tykkere enn pannekakerøre. Kutt kålen og vårløken i fine strimler. Tilsett kål, vårløk og bønnespirer i røren. Stek shitakesoppen og bland inn i røren.

Olje en stor stekpanne og varm den på middelsverme. Hell røren i pannen så det blir en stor tykk pannekake. Legg bacon skiver på toppen og stek i ca 5 minuter til den har fått en gylden farge og vend med to stekespader eller med hjelp av et lokk. Stek ytterligere 5 minutter på andre siden, vend så pannekaken igjen og legg opp på et fat.

Sprinkel over okonomiyakisaus og MO´s Røkt hvitløksmajones, strø over syltet ingefær, bonito flakes og tørket sjøgress.

(Man kan variere denne oppskriften med andre grønnsaker man liker og for eksempel bytte ut bacon med reker og blekksprut eller tynne skiver oksekjøtt om så ønskes)