Sitronmajones panert torsk

Ingredienser 4 pers.

  • 600g torsekfilet
  • Havsalt
  • Soyaolje eller matolje til fritering

Salat

  • ½ nykål
  • 4st gulrøtter
  • ½ stangselleri
  • 1 knippe vårløk
  • 1 dl cashewnøtter
  • 1ss hvite sesamfrø
  • 1ss sorte sesamfrø

Dressing

  • 4ss kikkoman soya
  • 2ss sesamolje
  • 2st lime
  • 1ss palmesukker
  • 1st hvitløksfedd
  • 1ss tørket chiliflakes
  • Koriander

Sånn her gjør du

Salte torsken og sett den til siden mens du forbereder salat og dressing.

Dressing
Finkutt hvitløken og koriander og bland med resten av ingrediensene.

Salaten
Rist cashewnøtter og sesamfrø i tørr panne til de har fått en gylden farge. Strimle kål, gulrot, stangselleri og vårløk tynnt/fint.

Skyll torsken og tørk den godt på papir. Best resultat får du hvis fisken er så tørr som mulig. Stryk deretter rikelig på med MO’s Sitron Majones sånn at det dekker hele torsken og vend i panko (japansk griljermel). Fritere torsken på ca 180 grader til torsken har fått en gylden farge. La den deretter hvile klart til kjernetemperaturen når 40-42 grader.

Bland salaten med ristede nøtter, frø og dressing. Server med ekstra sitronmajones som dipp ved siden av.

Velbekomme =)