Gullrekka utover det vanlige!

OL, VM, EM, NM

– Det finnes sikkert en konkurranse for alt uansett kategori i uansett forkortning…

Forskjellen er at noen smeller høyere enn andre! Lite kunne vi drømme om at vi skulle ende opp på det vi NÅ ser som begynnelsen på fremtiden – Øverst på prispallen. Det som begynte for noen år siden med et snev sennepskorn hjemme på kjøkkenbenken har nå resultert i VM Gull!

Med en jury bestående av kokker fra øverste hylle, sennepsbaroner samt fag og bransjefolk, så kåres hvert år vinnerne av det beste av det beste innen sennep i konkurransen «World Wide Mustard Competition» i Wisconsin, USA.

I 2017 års oppstilling hva det over hele 300 bidrag fra ca 80 land som deltok i slaget om de øverste plasseringene.

Konkurransen: Juryen blindsmaker alle senneper i respektive kategori, x antall ganger. Juryen bedømmer fremfor alt smak, tekstur, fyldighet, men også fokus på helhetsopplevelsen. Sennep har mange stadier i smak der flere smaker viser seg alt etter som, og ulike stadier av sødme, friskhet og kryddersetting leter seg frem.

Kategorier: Noen senneper er «søt og sterk» en annen type kan være «dijon» eller «wholegrain» (sennep med hele korn ) m.fl..

Alle bidrag har kravet at produktet MÅ finnes til salgs på markedet. Jurymedlemmet stemmer frem sin favoritt og får først sammen med vinnerne etter selve konkurransen vite HVEM den respektive vinneren er til navn. Til da er jurymedlemmet helt «blind » for hvem sin sennep man smaker! Uansett om det er en liten gardsfabrikant eller en stor aktør – alle stiller med samme kort her for smakens skyld. Ytre faktorer skal ikke påvirke bedømmelsen så som design, en kjent produsent osv..

Vi stilte med 2 typer sennep i årets mesterskap og disse var; FOXY LADY SENNEP i kategorien «wholegrain», og JINGLE BELL ROCK – i kategorien «søt og sterk».

Etter en lang og spennende ventetid så ble vi da altså utnevnt til verdens beste sennep med vår sennep «Foxy Lady». Videre så mottok vi også en bronseplass med vår sennep «Jingle Bell Rock».

Vi er utrolig glade og stolte over disse utmerkelsene og kan med glede nå presentere den eneste norske sennepen på markedet som har vunnet VM Gull.
Hvordan smaker et VM Gull? – Prøv den gjerne ved neste anledning. Du finner den i utvalgte butikker over hele landet og delikatessehandelen.

Hvor finner jeg Martin Olsson?

Våre produkter finner du hos utvalgte Meny, Spar, Coop Mega, Coop OBS, Coop Extra og ulike delikatessebutikker.

Er vi ikke å finne i hyllene? Spør etter oss i butikken!